34.5
e-bülten

E-mail listemize üye olun size özel fırsat
ve kampanyalardan ilk siz haberdar olun...


talep ediyorum

Siz isteyin, biz tasarlayalım!
Seçimlerinizi yapın, size en uygun içerik
ve tarihlerde eğitiminizi tasarlayalım.
bizi takip edin!

Mikro Mimik Ve Güvenilir Davranışlar

Mikro Mimik Ve Güvenilir Davranışlar  

                         

Eğitim Tanımı :

Günümüzün büyük bir kısmını iletişim halinde geçiriyoruz. Çoğu zaman konuşuyor ve maalesef daha azında da dinliyoruz. İş ve sosyal yaşantımızda toplantılar, kahve sohbetleri, dertleşmeler, aile içi iletişim derken günümüzün önemli bir süresinde etkileşim içerisindeyiz.

Bilimsel yaklaşımlar gösteriyor ki karşımızdaki bireyin ifade etmek istediklerinin sadece %7'si kelimeler aracılığıyla bize ulaşıyor. Geri kalan %93'lük kısım ses tonu ve beden dili yardımıyla anlaşılabiliyor. Sadece %7 olan kelimelere ait kısımda ise çokça bilgi kişilerce  saklanıyor veya gizleniyor.

Bu etkileşim anlarında karşımızdaki bireylerin ifade ettiklerinin ne kadarının gerçeği yansıttığını bilmiyoruz. 'Telefonunu açamadım çünkü toplantıdaydım' cümlesinin gerçek olup olmadığını bilmek ister miydiniz? Ya da 'Böyle olacağını bilmiyordum' cümlesini söyleyen kişinin sonucu gerçekten bilip bilmediğini değerlendirmek ister miydiniz? Arkadaşınızın, eşinizin, çocuğunuzun, amirinizin söylediklerinin ne kadarının gerçeği yansıttığını öğrenmek mümkün. Üstelik doğru söylememenin ardında yatan etkenleri görmek de mümkün.

Bireyler doğru yada yalan söylediklerinde bedenlerinde gelişen bazı fizyolojik ve psikolojik belirtilere engel olamazlar. Çünkü bunlar bilişsel yükün getirdiği bir durumdur ve oluşumu fark edilmez. Ancak eğitimli bir göz, bu belirtileri fark eder ve olası sebepleri görebilir. Örneğin doğruyu gizleyen birinin dehidrasyon yaşaması veya söylediği şeye inanmayan kişinin istemsiz omuz kaldırması gibi...

Tüm bunların yanı sıra yüzümüz bu konularda en çok fire veren tarafımızdır. Saniyenin beşte biri ile yirmibeşte biri arasındaki zamanda yüzümüzde beliren ifadelere mikro ifade (ince ifade) denir. Bu ifadeler kişiler tarafından kontrol edilemez. Ve karşı tarafa çok ciddi bilgi szdırır.

Bu eğitim, ifadelerin dinlenilmesinden çok anlaşılmasını, ne denmek istediğinin açıklığa kavuşturulması ve söylemin ardında yatan psikolojik etkenleri değerlendirmeyi amaçlar. Aynı zamanda bir ifadenin doğru, doğru olmayan ve yalan ifade olarak kredibilite edilmesinde etkilidir.

 

Süre :

2 Tam Gün

 

Hedef Kitle :

Avukatlar,  Üst düzey yöneticiler, İK Uzmanları, Güvenlik Uzmanları, Denetimciler, Satış Personelleri, Eğitmenler, Öğretmenler, Psikologlar, Terapistler ve ilişkilerinde etkin iletişimi önemseyen tüm kişiler



Adınız :
Soyadınız :
Email Adresiniz :
Telefon Numaranız :
Mesaj :


bu kategorideki diğer eğitimler

Kurumsal Satış Check-up
'Güvenilir Davranışlar' Eğitimi
İş Yaşamında Duygusal Zeka
Eğitimcinin Eğitimi ( Trainer's Training)
Nefes Teknikleri İle Stres Yönetimi
Di-Rama
Sunum Sanatı
Vergi & SGK İncelemeleri Ve Çözüm Yolları
A'dan Z'ye Sosyal Medya Ve Çözümleri
Satış Sihirbazlığı
Ses,Nefes Ve Etkili Konuşma


diğer kategoriler

Kurumlara Özel Tasarım Eğitimler
İletişim Eğitimleri
Yönetici Eğitimleri
"Buçuk" Eğitimler
Danışmanlık


Tüm Hakları Saklıdır. © 2024 Akademi 34buçuk